Lélekkonyhakert

Ha elmúlik karácsony...

2018. január 02. - Lélekkonyhakert

 

Ha elmúlik karácsony....

Elmúlt, amit úgy vártunk, vége a decemberi csodavárásnak, s kicsit most is, mint minden január elején szomorú vagyok emiatt.

Holnaptól vége a karácsonyi szabadságnak, megkezdődnek a szürke hétköznapok, mint ahogyan a kis Jézus is megkezdte hányatott életét....

blog.jpg

 

Jó volt az idei karácsony is.

Istennek köszönhetően jó, hogy van egy olyan ünnepünk, melynek kapcsán újra és újra megtapasztalhatjuk, hogy az életben a legjobb, hogy szeretetet tudunk adni és kapni! Jó megállnunk kicsit. Örülni annak, hogy nem vagyok egyedül, hogy tartozom valakikhez, fontos vagyok valakiknek, s nekem ők viszont, ugyanúgy. Valóban misztérium ez az ünnep, amiből lehet erőt meríteni, melyre jó visszagondolni, s amit lehet várni egész évben.

Minden karácsony egy kicsit más. Más, mert időről-időre sok minden változik körülöttünk, s ehhez, ha tetszik, ha nem, igazítani kell, muszáj igazítani szokásainkat is.

Ami az idei évben ugyanolyan volt, mint jó pár éve már sajnos, az az adventi időszak zaklatottsága. Az adventi elcsendesülés csak elmélet maradt az idén is...

December 23-án már nem dolgoztam, aznap reggel fogtunk hozzá az ünnepi előkészületekhez, s valahogy minden kikerekedett ugyanúgy, mint máskor, pedig még az ajándékokat is aznap vettem meg mindenkinek!

 Másnap reggel gondoltam egy nagyot s az egész ünnepi sütés-főzést átadtam az egyik lányomnak, aki már jóval ügyesebb nálam ezen a téren. Nagyon jó döntés volt - csodálkoztam is magamon, hogy ezt milyen könnyen megtettem -  a lányom örömmel főzte meg az ilyenkor szokásos hagyományos menüt, nagyon finom lett minden  s nekem pedig volt időm az egyéb előkészületek befejezésére.

Szenteste minden ragyogott, s a Mennyből az angyal ugyanolyan csodás örömhírt hozott, mint máskor ilyenkor.

Kevésbé örömteli változásokat is át kellett élnünk, - anyósom betegsége, apukám már második karácsonykor nem volt velünk!

 S voltak az  idei karácsonynak  leg-leg pillanatai is, amit sajnos most még nem árulhatok el, mert még titok...., majd ha már nem lesz az, ígérem, elmondom!

Addig is, - mivel időközben megint egy évvel öregebbek lettünk - kívánok ezúton is:

Szeretetteljes, boldog új évet!

pezsgo_1.jpg

 

"Ne várj nagy dolgot életedbe,                                                                                                                                  Kis hópelyhek az örömök, 
Szitáló, halk szirom-csodák. 
Rajtuk át Isten szól: jövök."

                               (Reményik Sándor:Csendes csodák)

 Sok-sok hópelyhecskét kívánok 2018-ban Mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekkonyhakert.blog.hu/api/trackback/id/tr7413544319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.