Lélekkonyhakert

Rántott palacsinta

2018. augusztus 18. - Lélekkonyhakert
Hússal töltött rántott palacsinta
palacsinta_kesz_2.jpg

Nem éppen 15 perc alatt elkészíthető finomság, inkább 2 nap kell hozzá.....

(Pont emiatt ritkán készítem, legutóbb kb. 20 éve.)

 Na jó nem kell hozzá két nap, de érdemes előző nap megsütni a palacsintákat. A meleg miatt én előzőnap, késő este, lámpafénynél sütöttem ki őket a teraszon, sőt a töltelékét is elkészítettem ekkor. Tálalás előtt másfél órával megtöltöttem, bepaníroztam és kisütöttem. Ilyen egyszerű és a siker nem marad el, az biztos! 
palacsinta_1.jpg
palacsinta_2.jpg
Ja! - és, hogy még fokozzam, a jóval előtte elkészített, behűtött franciasalátával kínálom, ami így nyár idején szintén különlegességnek számít, 
s nem utolsó sorban szoptatós anyukák is fogyaszthatják! :)
A receptjét nem írom le, mivel palacsintát sütni, panírozni, franciasalátát készíteni mindenki tud. 
Annyit legfeljebb, hogy:
a palacsinta 8dl tejből 2 dl ásványvízből és 40 dkg lisztből készült, a töltelék-ragu 70 dkg darált húsból.
Nagyon kiadós, ez a mennyiség kb.20-25 húsos palacsintára elegendő.

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekkonyhakert.blog.hu/api/trackback/id/tr3414189025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.