Lélekkonyhakert

Majdnem, mint a fornettis...

2018. november 16. - Lélekkonyhakert
Pillekönnyű túrós pogi
 
Természetesen ez is, mint minden pogácsa frissen jó.
(Finom lett, ajánlom kipróbálásra! :))
kesz_pogi.jpg
 
Hozzávalók:
60 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 t.kanál cukor
2 dl tej
1 evőkanál só a tésztába
1 tojássárgája
2 evőkanál tejföl
10 dkg margarin
 
Kencéhez:
10 dkg margarin
25 dkg túró
10-15 dkg sajt
1 teás kanál só só
 
Kenéshez:
1 egész tojás
 
Tetejére:
10 dkg sajt
 
Elkészítés:
 
1.
A liszttel elkeverjük a sót, beledolgozzuk a margarint, közepébe mélyedést készítünk,
2.
Beleöntjük a langyos tejet, belekeverjük a cukrot és az élesztőt.
3
.Miután az élesztő felfutott, belekeverjük a tejfölt és a a tojássárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen kb. fél óra alatt a duplájára kelesztjük.
4.
A túrót habosra keverjük a margarinnal habosra kavarjuk. A sajtot lereszeljük.
5.
Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra, téglalap alakúra elnyújtjuk a megkelt tésztát, elsimítjuk rajta a túrókrémet. Rászórjuk a reszelt sajtot. Meghintjük a sóval.
 
6.
A tésztát képzeletben 3 vízszintes sávra osztjuk. A felső sávot a közepére, lefelé hajtjuk, az alsó sávot alulról felfelé haladva ráhajtjuk. Az így kapott sáv mindkét végét, balról és jobbról is középre hajtjuk.
7.
Nagy tállal vagy konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük, s a hajtogatást még egyszer megismételjük, s még egyszer 20 percig pihentetjük.
bura.jpg
8.
Ezt követően a szokásos módon pogácsákat szaggatunk.
9.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egész, felvert tojással lekenjük és megszórjuk reszelt sajttal.
kenos_pogacsa.jpg
10.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt, 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekkonyhakert.blog.hu/api/trackback/id/tr5714376477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.