Lélekkonyhakert

Ananászos pulykamell

2018. december 27. - Lélekkonyhakert

Ananászos pulykamell

(avagy, ünnepi menü fél óra alatt)
pulyka5.jpg
Kedves kolléganőm ajándékozott meg egy kövér ananásszal karácsony alkalmából.
ananasz1.jpg
Örültem neki, mielőtt megesszük, pár napra mindig "kiállítom" a konyhában  -  szép dekoráció is egyben. 
(Gyerekkoromban volt egy gyümölcsöstálunk, műanyag gyümölcsökkel, benne egy méretes gyönyörű ananásszal. Lehet, onnan a kedvelés.)
Az ajándékananászom most ötletet adott egy ünnepi fogáshoz. Rég készítettem, pedig érdemes. Akkor főleg, ha a család szereti a gyümölcsös húsételeket.  S ami nagyon nagy előnye, hogy pillanatok alatt kész!
ananasz2.jpg

Hozzávalók:

50 dkg pulykamell filé, só, szárnyas fűszerkeverék, olívaolaj a pácoláshoz,  színes bors,  1 érett ananász, 15-20 dkg edami sajt


 Elkészítése:

 A húst előkészítjük, megmossuk,  olívaolajjal elkevert, tetszés szerinti fűszerekkel bepácoljuk, akár 1-2 napig is állhat a pácban, de min 1 órát mindenképp.
Az ananászt meghámozzuk és karikára vágjuk. 
A sajtot lereszeljük.
ananasz_3.jpg

 A hússzeleteket 3-4 perc alatt kisütjük, egyenesen sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, tetejüket sózzuk és jól megborsozzuk.
Mindegyik tetejére teszünk egy-egy karika ananászt, és gazdagon megszórjuk sajttal.
Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Körete rizs, de  majonézmártás is illik hozzá. Én most a karácsonyi vacsoráról megmaradt gyümölcskörettel tálaltam. 

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekkonyhakert.blog.hu/api/trackback/id/tr5114516332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.